Uw leverancier voor CCR2

DAF, MAN, Scania en Mercedes zijn de basis

Al sinds begin 2006 levert KTB Koning motoren op basis van DAF, MAN, Scania en Mercedes die ruimschoots aan de huidige milieu eisen voldoen. Hiermee was KTB Koning het eerste revisiebedrijf en tevens motorenfabrikant in Europa met gecertificeerde CCR II motoren voor de binnenvaart.

De motoren zijn toentertijd in eigen beheer ontwikkeld, aangepast en vervolgens afgenomen en gecertificeerd door TNO-Delft. Sinds de intrede van deze KMD Koning Milieu Diesel motoren zijn er hiervan ruimschoots 1400 stuks op de markt gezet, dit zowel als hoofd,- boegschroef,- pomp en generator motor.

In sommige gevallen is het ombouwen van een bestaande CCR1 motor naar CCR2 een mogelijkheid. Dit kan in veel gevallen een hoop ombouw kosten besparen.

Leverancier Yuchai

KTB Koning is sinds 2016 de officiële leverancier van Yuchai Marine Diesel motoren. In januari 2018 is reeds de 20e Yuchai motor afgeleverd. De verkoop hiervan is verdeeld over Nederland, België en Duitsland.  • De levertijd op KMD motoren is standaard 3-5 werkdagen na opdracht.

  • De standaard fabrieks garantie voor nieuwe KMD en Yuchai motoren bedraagt 24 maanden

  • Alle motoren worden onder volle belasting proefgedraaid voor de waterrem en geleverd met testrapport


Vanaf 1 januari 2019 zijn nieuw te plaatsen motoren tot 300 kW Stage 5 verplicht. Wij adviseren u vooral vanuit economisch oogpunt, om vóór intrede van deze nieuwe wetgeving de opties van hermotorisering te overwegen. Meer info?Voor motoren van 300 kW en daarboven geldt deze regel per 1 januari 2020. Motoren die op dat moment al in de vaart zijn, behoeven echter geen aanpassing.

Belastingvoordeel EIA (NL) of Forderung (BE, DE)

Bent u op zoek naar een nieuwe hoofdmotor bestemd voor de hoofdvoortstuwing van een bestaand vaartuig voor de binnenvaart en heeft deze motor een nominaal vermogen van tenminste 250 kW?
In dat geval is de kans groot dat uw motor valt onder de huidige EIA Energie-investeringsaftrek regeling. (Deze EIA-regeling is alleen van toepassing op de Yuchai motoren)

Zoekt u een motor en vaart u onder de Duitse vlag? In dat geval is de kans groot dat u recht heeft op Forderung (in sommige gevallen tot wel 40% !! van de aanschafwaarde van uw motor.) Deze Forderung regeling is zowel op KMD als Yuchai motoren van toepassing.

Neemt u voor meer informatie betreffende de subsidie mogelijkheden contact met ons op.


Stel hier uw vraag

Vraag een prijs aan