EIA belastingvoordeel & Förderung

rbadmin Homepage berichten

Bent u op zoek naar een nieuwe hoofdmotor bestemd voor de hoofdvoortstuwing van een bestaand vaartuig voor de binnenvaart en heeft deze motor een nominaal vermogen van tenminste 250 kW?

In dat geval is de kans groot dat uw motor valt onder de huidige EIA Energie-investeringsaftrek regeling.

Zoekt u een motor en vaart u onder de Duitse vlag? In dat geval is de kans groot dat u recht heeft op Forderung (in sommige gevallen tot wel 40% !! van de aanschafwaarde van uw motor.)

Neemt u voor meer informatie betreffende de subsidie mogelijkheden contact met ons op via info@ktbkoning.nl of op telefoonnummer +31(0) 522461435.

 

Wat is de EIA regeling?

De Energie-investeringsaftrek, of kortweg EIA, is een belastingvoordeel dat in beginsel in het leven is geroepen om de CO2-uitstoot in Nederland te verkleinen. De regeling is gebaseerd op het in mindering brengen van een geïnvesteerd bedrag op de winst, waardoor er minder winstbelasting betaald hoeft te worden. Dat zou het investeren in nieuwe en schone technologie moeten stimuleren. Voorwaarde voor het belastingvoordeel is uiteraard dat er winst gemaakt wordt, anders kan het geïnvesteerde bedrag ook niet van de winst worden afgetrokken.

Een link naar de desbetreffende website van de RVO    Klik hier